Meridiaan Chi Kung voorjaar 2017


Chi kung wil zeggen: energiecultivatie. Er zijn honderden vormen van chi kung, meestal worden ze staand of zittend uitgevoerd. Meridiaan chi kung is een serie van 18 bewegingen die werkt op het hele meridiaansysteem, de energiebanen in het lichaam. De vorm is ontwikkeld door tao-leraar Dirk Oellibrandt en het bijzondere eraan is dat het aspecten van veel chi kung stijlen samenbrengt: kracht, dynamiek, zachtheid, beweging in rust, en flexibiliteit. De  bewegingen helpen om je voelbewustzijn te  ontwikkelen.  Bovenal geeft deze vorm je plezier (terug) in bewegen. Na het doen van de oefeningen voel je je open en aanwezig in je lichaam.

De bewegingen zijn door iedereen te leren, geoefend of niet, elk op zijn of haar niveau.  We richten ons in de les eerst op de 6 basisbewegingen en gaan van daaruit verder naar de 12 overige bewegingen van deze vorm.

Een cursist: "De bewegingen zijn zo natuurlijk, het is alsof ik ze altijd al gekend heb."

 Beginners en gevorderden zijn welkom. Instromen kan na overleg. 

Reviews

"Ik vind de lessen fijn. Koen is geduldig en warm, dat vind ik prettig. En hij heeft humor!" Tineke, voormalig zorgmanager en P&O adviseur. 

"Dit is de eerste vorm van lichaamsbeweging waar ik me op mijn gemak voel. Fantastisch, wat een mooie zachte vorm, alles komt er samen. En daar sluit Koen als geen ander op aan. Hij geeft je de ruimte, het gaat niet om goed of slecht, alles is goed hoe je het doet. En toch krijg je heel uitnodigend aanwijzingen  waardoor je verder gaat en je ontwikkelt. En alles met humor en respect. Door deze les kan ik me heel sterk gegrond voelen, als een blok beton gezakt in mijn lichaam." Yvonne, docent.

"Ik ervaar de cursus als zeer plezierig en heb er veel baat bij. Het helpt mij mijn langzame levenstempo vast te houden. Ik ben op dit moment zonder werk en wil in 2016 weer les gaan geven. Dankzij deze cursus krijg ik weer zelfvertrouwen dat te gaan doen!" Orfa, docente Spaans.

 "Als ik een reiger, of eend, of meerkoet vanuit mijn raam op één poot zie staan, denk ik aan de meridiaan chi kung, de oefeningen om op één been te staan. Ook voor deze dieren  is het dus diep zakken en in balans blijven. Zouden zij dit nodig hebben? Zou meridiaan chi kung eigenlijk niet al eeuwen oud zijn? Het lijkt bij het lichaam te horen, het leven, of je nu dier of mens bent." Anneke, onderzoeker

"Als ik thuis of op de fiets de beweging van het Vuurelement doe, en mijn hart met de dunne darm verbind, ervaar ik steeds een gevoel van geluk." Peggy, docent 

 Praktische info --->


Praktijk voor Shiatsu, Lichaamswerk en Healing Tao is gevestigd in Amsterdam, Noord-Holland. Behandeling van migraine, rsi, rug- en schouderklachten en emotionele problemen. Verzorgt cursussen voor ontspanning, meditatie, gezondheid, energie en stressvermindering. Aanrader bij stress, migraine, depressie en burn-out.

Privacyverklaring | Bewust Webdesign